Bib voor volwassenen

Bib_0.jpg
logo leestipper

Mijn leestipper

De digitale leestipdienst Mijn Leestipper geeft je elke maand persoonlijke boekentips recht uit de collectie van de bib. De boeken worden voor jou geselecteerd uit onze collectie Nederlandstalige fictieboeken, op basis van je leesvoorkeuren en je leenhistoriek. Elke maand verrast Mijn Leestipper je met nieuwe tips. 

foto bib aan huis
logo digidokter

Bib aan huis

Is het moeilijk voor jou om naar de bibliotheek te komen omwille van mobiliteitsproblemen? Dan kan de bib ook naar jou toe komen! Bel of mail ons en we spreken verder af. 

Digidokter

Eén keer per maand kan je met al je computervragen bij de digidokter terecht. Elke digidokter draait om een thema, daarna is er tijd om vragen te stellen.

Wanneer?
logo taalpunt
foto boeken

Taalpunt

In ons Taalpunt vind je gratis materialen die je helpen om Nederlands te leren of om je taalkennis van het Nederlands uit te breiden. Taalpunt Nederlands bevat taalcursussen, woordenboeken, leerboeken, leesboeken in eenvoudige taal, Vlaamse films, taalspellen en Wablieft-kranten.

De collectie

Leeskringen

De bib heeft een eigen leeskring't Leessalon. 't Leessalon komt vier keer per schooljaar samen om boeken te bespreken.

De bibliotheek werkt ook samen met twee leeskringen: leesclub ‘Alphom' van Markant Waregem en leesclub Davidsfonds Sint-Eloois-Vijve.