Hier vind je meer uitleg over hoe je lid wordt van de bib en hoe je bibliotheekmaterialen kan ontlenen, verlengen en reserveren.

Het volledige reglement kan je hier nalezen.

Lid worden van de bib

Wil je materialen ontlenen en meenemen naar huis, dan moet je lid zijn van de bibliotheek.

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Je kan je inschrijven aan de infobalie van de bibliotheken tijdens de openingsuren. Je maakt gebruik van je elektronische identiteitskaart (eID) of je krijgt een bibliotheekpas.
Een lidmaatschap geeft toegang tot de bibliotheken van Waregem, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve.

Door zich in te schrijven in de bibliotheek verklaart de lener zich akkoord met het reglement dat hem/haar overhandigd werd.

Ben je al lid van de bib maar is jouw lidmaatschap niet meer geldig? Dan kan je via dit formulier jouw lidmaatschap opnieuw activeren. Let op! Ben je student, heb je recht op het UiTPAS-kansentarief of ben je een nieuw lid? Dan kan je je inschrijven aan de balie van de bibliotheken.

Hieronder vind je de volledige versie van het bibliotheekreglement :

Kosten

Leners vanaf 18 jaar betalen een jaarlijks lidgeld van 5 euro. 
Leners tot 18 jaar krijgen een gratis lidkaart en betalen geen lidgeld. 

Als je lid bent in Waregem, Desselgem of Sint-Eloois-Vijve kan je gratis lid worden in de bibliotheken van de regio zuidwest (Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Wervik, Wevelgem en Zwevegem).

Voltijdse studenten kunnen gratis lid worden als ze vóór het inschrijven of hernieuwen van hun lidmaatschap een geldige studentenkaart voorleggen aan de infobalie.

Kreeg je een mail dat je lidmaatschap vervalt aan het einde van de maand? Je kan het lidgeld (5 euro) bij een volgend bezoek betalen aan de automaat in de bibliotheek, of via overschrijving naar het rekeningnummer van de bibliotheek (IBAN BE45 7380 1657 4389) met de mededeling 'lidgeld + naam'.

Wat moet je meebrengen?

Bij de eerste inschrijving breng je je identiteitskaart of verblijfsvergunning mee.

Ontlenen

In totaal kan je maximum 15 objecten ontlenen per bibpas.

Waarvan maximum:

  • 5 games
  • 5 themaboeken, -cd's, -dvd's (carnaval, Pasen, sint, Kerst)
  • 5 reisgidsen
  • 5 lp's
  • 5 taalcursussen
  • 5 educatieve spelmaterialen
  • 1 e-reader

Alle materialen (behalve e-readers) zijn eenmaal vier weken verlengbaar vanaf de dag dat je de verlenging aanvraagt. Dit kan enkel als materialen niet voor een andere lener gereserveerd zijn.

Kosten

De ontleningen zijn gratis, enkel voor e-readers betaal je 5 euro.

Reserveren

Zowel uitgeleende als niet uitgeleende werken kan je reserveren.

Voorwaarde

Bij reservering heeft de lener één week de tijd (na verwittiging) om het gereserveerde werk af te halen. Bij annulering of niet (tijdig) afhalen van een reservering wordt het reserveringsgeld niet terugbetaald

Kosten

Reserveren kan je tegen 0,50 euro per werk. Indien je wordt verwittigd per brief dat het werk kan worden afgehaald, betaal je 1 euro per brief. Verwittigen per e-mail is gratis.

 

Privacyverklaring

Wil je weten wat de bib en Cultuurconnect met jouw persoonlijke gegevens doet? Lees hier de volledige privacyverklaring.