Jeugdboekenmaand 2022

In maart 2022 is het thema van de Jeugdboekenmaand 'Helden en schurken'.

JBM2022

We hebben het over helden en antihelden, idolen en iconen, schurken en schelmen. Over goed en kwaad en de grijze zone ertussenin. Over helden die soms schurken worden en omgekeerd. Over alledaagse heldinnen zoals oma's maar ook over de avonturen van moedige ridders en sluwe schurken.

Inschrijven kan enkel via onderstaande formulieren en dit tot en met 30 november.

 

1ste, 2de, 5de en 6de leerjaar: auteurslezingen

1ste - 2de leerjaar: Tom Schoonooghe

Tom Schoonooghe neemt met zijn leuke lezingen de hele klas op sleeptouw. Zijn vrolijke illustraties fleurden al heel wat boeken op zoals De jacht op Jozef Tentelaar of De Cowboyter. Voor zijn nieuwste boek, Pasoppen!, werkte hij samen met Dimitri Leue. 

5de - 6de leerjaar: Karen Dierickx

Met De grote verliezer, Over de liefde enzo en het prachtige De wondere historie van Judocus Vijd en het Lam Gods heeft Karen Dierickx al enkele toptitels op haar naam staan. Ze gaat dieper in op haar boeken en de helden en schurken die daarin een rol spelen.

Schrijf hier in voor de auteurslezingen van Tom Schoonooghe of Karen Dierickx.

 

2de en 3de kleuter, 3de en 4de leerjaar: spel

Het Jeugdboekenmaandspel duurt ongeveer één uur en begeleid je als leerkracht zelf. Wij zorgen voor de speluitleg waarna je met de klas op ontdekking kan in de bib. Dit spel kan je ook in Desselgem en Sint-Eloois-Vijve spelen.

Schrijf hier in voor het Jeugdboekenmaandspel.

 

Het vrijetijdsaanbod wordt in februari 2022 bekend gemaakt.