Mijn Bibliotheek

Via Mijn Bibliotheek kan je heel makkelijk online boeken verlengen, reserveren of op een leeslijstje zetten. Bekijk een overzicht van openstaande kosten en betaal ze meteen. Je beheert er de lidmaatschappen van jezelf en van andere gezinsleden. 

Reserveren, uitlenen & verlengen

Is het boek dat je zoekt aanwezig in de bib? Dan kan je het online reserveren en laten klaarleggen. Ook een boek dat niet aanwezig is in de bib, kan je reserveren. Je krijgt dan een seintje als het opnieuw beschikbaar is.

Behoud het overzicht over je uitgeleende items in Mijn Bibliotheek. De covers helpen je je boeken snel terug te vinden in huis. Je kan de uitleentermijn online verlengen en je openstaande kosten beheren en online betalen.

Online (her)inschrijven

Is je lidmaatschap vervallen, maar wil je dat ene boek reserveren, een e-boek lenen, het digitaal krantenarchief raadplegen... dan kan je dit via mijnbibliotheek heractiveren en er je lidgeld betalen. Ook een nieuw lid kan zich online inschrijven. Dan moet je binnen de twee maanden even langskomen om je inschrijving te bevestigen en zo definitief te maken. Online inschrijven lukt enkel voor een gewoon abonnement. Heb je een geldige UiTPAS met kansentarief, ben je student of leerkracht, dan zal je nog steeds via de balie moeten passeren.

foto stapel boeken

Digitale collecties raadplegen

 • kranten doorzoeken in het digitale krantenarchief (Gopress)
 • interactieve kinderboeken beleven met je kinderen op de tablet (Fundels)

Mijn Leestipper: persoonlijke leestips

Elke maand krijg je 30 verrassende boekentips van de bib, helemaal op jouw maat.

Mijn lijsten: leeslijstjes bijhouden

Alle boeken die je graag nog wil lezen kan je op een leeslijstje plaatsen. Maak verschillende leeslijstjes en geef ze een naam om je nog beter te organiseren.

Bij de boeken op een leeslijst staat informatie over de beschikbaarheid. Is een boek uitgeleend? Dan kan je het in 1 klik reserveren.

Stappenplan: Hoe maak ik een Mijn Bibliotheek-profiel aan?

 1. Surf naar waregem.bibliotheek.be
 2. Klik bovenaan op 'Aanmelden bij Mijn Bibliotheek'.
 3. Nog niet geregistreerd? Klik op 'Maak een profiel aan'
 4. Vul je e-mailadres in en kies je bibliotheek "Waregem"
 5. Koppel je lidmaatschap aan je profiel:
  1. Neem je bibliotheekkaart of identiteitskaart bij de hand en vul de velden ‘bibliotheekkaartnummer’ en ‘paswoord’ in. Werk je met je identiteitskaart, dan vul je jouw rijksregisternummer in (zonder leestekens!).
  2. Het paswoord vorm je met de dag & maand van je geboortedatum + de eerste drie letters van je familienaam in hoofdletters (bv. Jan Peeters 08/12/1970 wordt dan 0812PEE). 
 6. Vervolledig je Mijn Bibliotheek-profiel. Je kan een eigen wachtwoord en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee kun je later inloggen op onze site. Klik op “Profiel aanmaken”. 
 7. Je krijgt dan een bevestigingsmail. Open de mail die je kreeg (kijk ook bij je ongewenste mails) en bevestig je e-mailadres door op de link te klikken. Je Mijn Bibliotheek-profiel is klaar!

 

Stappenplan: een andere lenerskaart in Mijn Bibliotheek koppelen

 1. Surf naar https://waregem.bibliotheek.be 
 2. Meld je aan met jouw Mijn Bibliotheek-account.
 3. Klik bovenaan rechts het menu open en kies 'Bibliotheken en lidmaatschappen'. 
 4. Daar klik je op de blauwe knop ‘Voeg bibliotheekkaart toe’.
 5. Tot slot geef je nog het nummer van het lenerspasje in en de koppelingscode ddmmXXX (de dag & maand van je geboortedatum + de eerste drie letters van je familienaam in hoofdletters).