Bib voor kinderen

foto jeugdbib
©Christophe Vander Eecken

Collectie

De jeugdcollectie is heel uitgebreid en bestaat uit:

 

Vertelhut
Voorlezen XL
Voorlezen XS

Vertelhut

Eén keer per maand kan je op vrijdag in onze bib naar de leukste verhalen komen luisteren. Ideaal om het weekend in te zetten! De Vertelhut is er voor luisteraars van 3 tot en met 8 jaar. 

Wanneer?

Voorlezen XL

Voorlezen XL betekent voorlezen en knutselen. Kom maandelijks op woensdag wegdromen bij verhaaltjes en laat je creativiteit de vrije loop bij het knutselen. Voor verhalenliefhebbers van 5 tot 8 jaar. 

Wanneer?

Voorlezen XS

Ook kleuters houden van verhaaltjes en knutselen! Samen genieten we van mooie boekjes en daarna steken we de handen uit de mouwen. Dit gaat door op woensdag voor kindjes van 3 tot 5 jaar. 

Wanneer?
afbeelding boekenzoeker
afbeelding boekstart

Boekstart

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open.

In Waregem krijg je via het consultatiebureau van Kind en Gezin of via de bibliotheek op twee momenten vóór je peuter naar school gaat een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek. Zo ontdek je heel vroeg boekjes voor je baby én het aanbod in de bibliotheek. Kom zeker eens langs. 

Meer weten over boeken en baby's?

De Leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en samen komt om te praten over de boeken. Daarna kies je je favoriet. De leesgroepen komen 4 maal per jaar samen in de bibliotheek en worden begeleid door vrijwilligers. We sluiten het leesjaar af met een regionaal boekenfeest.

Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Neem dan contact op met de bib en we bezorgen jou alle informatie! 

afbeelding leesjury
Logo coderdojo

CoderDojo

Ben je minstens 7 jaar en jonger dan 18 jaar? Hou je van computers en zelf (leren) programmeren? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! Geen saaie theorielessen maar gewoon doen: spelletjes bedenken, apps ontwikkelen, robots besturen en websites maken. Je hebt helemaal geen voorkennis nodig, maar we vragen wel om bij voorkeur een eigen laptop mee te brengen.

Wanneer?