Bib voor jongeren

Studeren in de bib

Jongeren zijn welkom in de bib om te studeren. Ze kunnen terecht in de stille leeszaal of de andere werkplaatsen in de bibliotheek. 

foto studeren
©Christophe Vander Eecken
logo bibcave

BibCave

Regelmatig vindt op woensdagnamiddag de BibCave plaats. Een moment voor de Waregemse jongeren om te experimenteren en samen te komen: een gamenamiddag, een hiphop initiatie, een workshop smartphonefotografie enz.

i.s.m. de jeugddienst Waregem

Wanneer?

CoderDojo

Ben je minstens 7 jaar en jonger dan 18 jaar? Hou je van computers en zelf (leren) programmeren? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! Geen saaie theorielessen maar gewoon doen: spelletjes bedenken, apps ontwikkelen, robots besturen en websites maken. Je hebt helemaal geen voorkennis nodig, maar we vragen wel om bij voorkeur een eigen laptop mee te brengen.

Wanneer?
Logo coderdojo
afbeelding leesjury

De Leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en samen komt om te praten over de boeken. Daarna kies je je favoriet. De leesgroepen komen 4 maal per jaar samen in de bibliotheek en worden begeleid door vrijwilligers. We sluiten het leesjaar af met een regionaal boekenfeest.

Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Neem dan contact op met de bib en we bezorgen jou alle informatie! 

Voor de enthousiaste lezers

Op zoek naar tips? Op sociale media delen boekenliefhebbers hun favorieten. Zoek eens #BookTok of #Bookstagram op tiktok of instagram. Ook BookTube (youtube) loopt over met aanraders en besprekingen.

Hou je zelf graag bij wat je leest en wat je van een boek vond? Op Goodreads maak je deel uit van een community van boekenliefhebbers. 

 

logo booktok