Bande dessinée
Néerlandais

Kusjes van Miss Kiss

Jan Ruysbergh (scénariste), Patriek Roelens (dessinateur), Daniel Van de Voorde (collaborateur)
Karen heeft zich stiekem ingeschreven voor de verkiezing van Miss Kiss. Als Kathleen en Kristel dit ontdekken lachen ze haar eerst uit, maar wanneer Karen fijntjes opmerkt dat de twee toch niet geschikt zouden zijn als Miss, werkt dit uiteraard als een rode lap op een stier. De inschrijvingen zijn al afgesloten, maar Kathleen en Kristel hebben geluk: twee finalistes haken af en zij mogen invallen.
Titre
Kusjes van Miss Kiss
Scénariste
Jan Ruysbergh
Dessinateur
Patriek Roelens
Collaborateur
Daniel Van de Voorde
Langue
Néerlandais
Éditeur
Brussel: Diversimedia, 2008
40 p. : ill.
ISBN
9789063347208

Commentaires

K3-fans mogen dan wel reikhalzend uitkijken naar elk nieuw album van hun idolen, dat ze naast de K3-brooddoos, de K3-potloodscherper en de K3-tandenborstelbeker kunnen plaatsen, de stripliefhebber heeft minder reden tot juichen. Ook dit 13e album bevat nl. een onbenullig verhaal en tekeningen die in sneltreinvaart op papier zijn gegooid. De verkleutering van het Vlaamse striplandschap gooit hier hoge ogen.

Karen sluipt 's morgens de trappen af en trippelt naar de brievenbus, waar ze tot haar grote ontgoocheling alweer geen post aantreft. Om haar ochtendlijke escapades voor de anderen te verbergen veinst ze te slaapwandelen. Dan breekt de grote dag aan: er arriveert een brief voor Karen, waaruit blijkt dat haar kandidatuur voor de Miss Kiss verkiezing is aanvaard. Kristel en Kathleen begrijpen er geen snars van, maar schrijven zich ook in. Zo vertrekken de drie meiden naar een Grieks eiland, waar de verkiezing en de bijbehorende show zal worden voorbereid. Ze maken er kennis met…Lire la suite
Karin van de meidengroep K3 sluipt iedere ochtend vroeg naar de brievenbus, en Kristel en Kathleen worden dus erg nieuwsgierig: is ze soms verliefd? Maar Karin blijkt zich te hebben opgegeven voor de Miss Kiss-verkiezing. Ook Kristel en Kathleen schrijven zich in via internet. Zonder voorverkiezingen worden ze alledrie uitgenodigd voor de finale, maar eerst gaan alle kandidates een week naar Korfoe. Daar krijgen ze ondermeer danslesjes, gaan ze parasailen en voor de cultuur even naar het museum. In die vakantie maar ook vlak voor de finale gebeuren er vreemde, gevaarlijke dingen. Een meisje wordt verdacht van sabotage. Opnieuw een stripalbum voor de fans van deze groep met drie vrouwen die gedoemd lijken eeuwig vijftien jaar te blijven. Het simpele verhaaltje is slordig opgebouwd en mist originaliteit. Het taalgebruik is niet mooi. Ballonstrip met grove, karikaturale tekeningen in knallende kleuren. Voor fans vanaf ca. 9 jaar die er niet genoeg van kunnen krijgen.

Suggestions