Bande dessinée
Néerlandais

K3 x 2

Jan Ruysbergh (scénariste), Patriek Roelens (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Kristel, Karen en Kathleen vormen samen de inmiddels door jong en oud gekende muzikale meisjesgroep "K3". Hun grote doorbraak kwam er eind de jaren '90. Sindsdien hebben ze heel Vlaanderen veroverd en zijn de meisjes op weg dezelfde stunt te herhalen bij onze noorderburen. Gezien hun succes bij een zeer jong publiek werd in '99 een stripreeks opgestart met de K3'tjes in de hoofdrol. Fun en leesple
Extra subject
strips, K3 (jeugd strip)
Titre
K3 x 2
Scénariste
Jan Ruysbergh
Dessinateur
Patriek Roelens
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Gent]:: Mezzanine, 2005
34 p. : ill.
ISBN
90-6334-536-4

Commentaires

Het moest er van komen! In navolging van Get Ready heeft de jolige meidengroep K3 een strip uitgebracht. En we kunnen kort zijn: zonde van het papier. Een snel in elkaar geflanst verhaal ("Verhaal"? Zei ik "verhaal"?), gekriebelde tekeningen en schreeuwerige kleuren. Maar ja, de merchandising moet draaien.

En als je dan toch wilt weten waarover het gaat: Mevrouw Drakenstein, een verdachte gelijkenis met de Koningin van Onderland uit Jommeke, is een gemene en jaloerse feeks en ze stelt alles in het werk om K3 te vervangen door haar eigen talentloze dochters Kitty, Kirby en Kizzy. Negeren!
[Jan Van Hee]
De razend populaire meisjes-zanggroep K3 komt in dit album in een wel heel lastig parket terecht. Ze worden gekloond door een waanzinnige geleerde ten bate van een gemene enge moeder met drie lelijke dochters die ook wel eens willen voelen hoe het is om beroemd te zijn. Kortom, een scenario dat in een griezelfilm niet zou misstaan. Gelukkig loopt alles ook deze keer weer goed af. Ondanks alle gegriezel: een echte, ontwapenende kinderstrip, vooral voor meisjes, van 7-10 jaar.

Suggestions