Boek
Nederlands

Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 1

Urbanus (auteur), Dirk Stallaert (illustrator)
+1
Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 1
×
Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 1 Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 1

Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 1

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Miel plant een boom. De boom is klein. Miel valt in slaap. Dan staat hij weer op. De boom is heel groot. Hoe kan dat zo snel? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI Start, AVI M3
Titel
Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 1
Auteur
Urbanus
Illustrator
Dirk Stallaert
Uniforme titel
Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 1
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
29 p. : ill.
ISBN
9789002230233

Besprekingen

Miel en Mel zijn samen met hun mol echte deugnieten. Zo plant Miel een boom en valt ernaast in slaap. Vervolgens tilt Mel hem met een vriendje op en draagt hem naar een heel grote boom. Als Miel wakker wordt, is hij zeer verrast over de snelheid waarmee de jonge boom is gegroeid. En in het laatste verhaaltje helpt Miel, samen met Mol, Mel van haar losse tand af door het tandje aan haar hand vast te maken en Mel naar Mol te laten zwaaien. Mieleke, Melleke en Mol* komen uit het kinderprogramma van de jaren zestig 'Tip top'. De Vlaamse komiek, zanger en acteur Urbanus en illustrator Dirk Stallaert hebben van die Mieleke, Melleke en Mol grappige stripfiguurtjes gemaakt (sinds 2005). Vier aardige, maar wat flauwe, verhaaltjes die voor beginnende lezers makkelijk weg lezen, AVI-M3. Elk verhaaltje bestaat uit zes ingekaderde plaatjes met daaronder een tekst. Elke illustratie staat op een nieuwe pagina. Rechtsonder staat op elke pagina een kleine, grappige illustratie van Mol. De stripachtige…Lees verder

Over Urbanus

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Andrewke

Urbanus, artiestennaam van Urbain Joseph Servranckx (Sint-Gertrudis-Pede, 7 juni 1949), is een Belgisch komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur.

Urbanus geniet sinds 1974 populariteit in zowel Vlaanderen als Nederland. Alhoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden ook zijn liedjes bekende hits, zoals Bakske vol met stro (1979), Madammen met een bontjas (1980) en Hittentit (1982). Tot 2008 waren twee films waarin hij de hoofdrol speelde, Hector (1987) en Koko Flanel (1990), de grootste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop. Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettestrip Urbanus en de series De Geverniste Vernepelingskes, Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol.

Zijn humoristische stijl kan omschreven worden als absurd, volks, subversief, anarchistisch en soms populistisch.

BiografieLees verder op Wikipedia

Suggesties