Boek
Nederlands

De hemel is altijd paars

Sholeh Rezazadeh (auteur)
+1
De hemel is altijd paars
×
De hemel is altijd paars De hemel is altijd paars

De hemel is altijd paars

Een eenzame vrouw uit Iran probeert nieuwe liefde en vriendschap te vinden in Nederland.
Extra onderwerp
NBD Biblion uitgelicht
Titel
De hemel is altijd paars
Auteur
Sholeh Rezazadeh 1990-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2021
180 p.
ISBN
9789026346118 (hardback)

Besprekingen

Arghavan is een jonge vrouw uit Iran die sinds korte tijd in Nederland woont, waar zij een kringloopwinkel runt. Ze krijgt als kind veel liefde en steun van haar vader, totdat hij verslaafd raakt aan opium en haar moeder het gezin verlaat. Ze gaat naar universiteit en ziet haar vader verder afglijden, wat haar diep raakt. Arghavan blijft ondanks dit alles een sterke, pure vrouw die veel kracht haalt uit de natuur. Ze verwondert zich over het leven in Nederland maar blijft bij zichzelf. Ze is gevoelig en oprecht, maar mensen begrijpen haar niet altijd. Zo ook haar vriend Mees, een jonge muzikant, voor wie zij al snel een diepe liefde ontwikkelt. Ondertussen raakt ze bevriend met de oude Johan en de energieke Anna, op wie ze wel kan vertrouwen. Door de bijzondere kijk van Arghavan op de wereld word je meezogen in het boek. Ze neemt je mee in een magische, maar soms ook tragische wereld. De karakters zijn heel mooi uitgewerkt. Het bijna sprookjesachtige leven in Iran staat haaks op de we…Lees verder

Over Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh (Tabriz (Iran), 2 april 1989) is een Iraanse-Nederlandse schrijver. Zij studeerde in Iran af in de geneeskunde, omdat het een wens was van haar vader.

In 2015 verhuisde ze van Iran naar Nederland voor de liefde en begon meteen Nederlands te leren. Binnen drie jaar tekende ze een contract voor haar Nederlandstalige boek. Zij schreef onder andere voor De Gids. In 2018 won zij de Agora Letteren Schrijfwedstrijd voor proza. In 2019 won ze de El Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie. Haar debuutroman, De hemel is altijd paars, werd in 2021 bekroond met De Bronzen Uil(publieksprijs). Het boek gaat onder meer over haar vader, die verslaafd was aan opium.