Strip
Nederlands

De potloodmummie

Merho (auteur), Dirk Stallaert (medewerker), Peter Koeken (medewerker)
+1
De potloodmummie
×
De potloodmummie De potloodmummie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Terwijl Jens in de Verenigde Staten zit voor een congres, gaat de familie Kiekeboe op reis naar Jordanië. Ze bezoeken er de prachtigste plaaten. Op een van hun uitstappen, krijgen ze een unieke archeologische vondst te zien: de mummie van de legendarische Egyptische farao Dia Reh, opgegraven in Jordanië! Maar als Konstantinopel potloodsporen ontdekt, blijkt er veel meer aan de hand te zijn.

Titel
De potloodmummie
Auteur
Merho
Medewerker
Dirk Stallaert Peter Koeken
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2016 | Andere uitgaves
46 p. : ill.
ISBN
9789002245206 (paperback)

Besprekingen

De Kiekeboes hebben weer eens geluk. Overvallen door een plensbui zoekt mevrouw Kiekeboe een schuilplaats in het oudheidkundig museum waar een tentoonstelling over opgravingen in Jordanië loopt. Als honderdduizendste bezoeker krijgt ze van de museumdirecteur, de archeoloog Leander Thaler, een rondreis voor het hele gezin in Jordanië aangeboden. Dus pakken de Kiekeboes voor de zoveelste maal de koffers en trekken ze naar de boorden van de Dode Zee. Fanny vindt het een prima tijdverdrijf nu vriendje Jens in Amerika een congres voor televisiemakers volgt.

Maar Jens verblijft niet in Amerika. Hij kon de aanbieding om in de nieuwe film van superster Roberto di Hero mee te spelen niet naast zich neerleggen. Toevallig wordt die film op locatie gedraaid in... Jordanië. Een spel van kat en muis begint omdat Fanny in niet mis te verstane woorden Jens heeft duidelijk gemaakt dat als hij ooit nog als stuntman aan de slag gaat, hij kan oprotten. Merho-getrouw loopt nog een andere draad door…Lees verder
Een Vlaamse krantenstrip, vol humor en avontuur, gericht op de hele familie. Daarin schuilt ook de kracht van deze strip: de herkenbaarheid van de situaties, de afwisseling en de vele, meest op stereotypen gebaseerde grappen. De wat statisch opgezette tekeningen zijn uitgevoerd in een deels karikaturale, deels realistische stijl, met filmisch gezien, slapstick-invloeden. De lay-out is rustig waardoor kinderen het geheel goed kunnen volgen. Omdat deze strip ook in provinciale Nederlandse kranten verschijnt, is zijn bekendheid bij het publiek redelijk groot.

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties