Boek
Nederlands

Offline

Marco Kunst (auteur), Yannick Pelegrin (illustrator)
Mike verhuist in 2046 naar Nieuw Babylon, een door computers en robots gebouwde stad. Zijn vriendin Demer blijft achter in de Aardelaar, waar alles nog handmatig gebeurt. Dan krijgt Mike een verontrustende waarschuwing en opdracht van een mysterieuze man. Mike moet de ondergang van de mensen verhinderen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Internet
Titel
Offline
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Yannick Pelegrin
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
144 p. : ill.
ISBN
9789025775001 (hardback)

Besprekingen

Het is 2046. Mike moet enigszins tegen zijn zin zijn vriendin Demer achterlaten. Demer woont in de Aardelaar, een gemeenschap waar alles nog handmatig gebeurt. Robots, chemicaliën en genetisch veranderde planten en dieren zijn daar taboe. Mike verhuist met zijn gezinsleden naar Nieuw Babylon, een op palen gebouwde hypermoderne stad, hoog in de lucht waar robots en machines alles automatisch bouwen. Eenmaal ter plaatste krijgt Mike een waarschuwing van een geheimzinnig personage, meneer Groman. Als de quantumcomputers online gaan, is het afgelopen met de mensheid. Samen met de pratende hond Dex moet Mike deze ondergang voorkomen. De met omlijnde kleurenillustraties in vooral gedekte tinten (blauw, paars, rood en groen) verschillen van grootte en passen goed bij het futuristische karakter van het verhaal. De auteur is vooral bekend door zijn veelgeprezen sprookjesachtige jeugdroman ‘Het verlangen van de prins’. Met dit nieuwe boeke levert hij een spannend sciencefiction verhaal af, dat…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemen…Lees verder op Wikipedia