Boek
Nederlands

Mus weet de weg

Marco Kunst (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Mus weet de weg
×
Mus weet de weg Mus weet de weg
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mus gaat naar de nieuwe buurt in de stad. Er is van alles te doen. Hij hoort muziek. Waar komt dat vandaan? Mus dwaalt door de straten. En dan is hij ineens de weg kwijt. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Verdwalen, Slim zijn
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Mus weet de weg
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789048735983 (hardback)

Besprekingen

Mus gaat naar de nieuwe buurt in de stad. Er is van alles te doen. Hij hoort muziek. Waar komt dat vandaan? Mus dwaalt door de straten, en dan is hij ineens de weg kwijt. Vierde leesboekje over Mus (ik-figuur). De boekjes zijn steeds een niveau moeilijker. De korte zinnen bevatten voornamelijk een- en tweelettergrepige woordjes, AVI-M4. Gedrukt in een schreefloos lettertype. De gekleurde, naïef aandoende illustraties lopen door over twee pagina's. De tekstblokjes staan naast of op een rustige plek in de illustraties. Voor in het boekje worden Mus en Sam voorgesteld; achterin staan drie verdiepingsvragen. Een simpel en doeltreffend startersboekje uit de serie 'Ik lees!', waarin eerder 'Mus en de poes' en 'Mus maakt een hut'* verschenen. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties