Boek
Nederlands

Het dierenlied voor meester Frank

Marco Kunst (auteur), Christoph Kirsch (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Meester Frank van groep 5 heeft een andere baan. Hij wordt baas van de kinderboerderij. Samen met muziekjuf Kim maken de kinderen een mooi afscheidslied voor meester Frank. AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Het dierenlied voor meester Frank
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Christoph Kirsch
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
27 p. : ill.
ISBN
9789048733026 (hardback)

Besprekingen

Meester Frank van groep 5 heeft een andere baan gevonden; hij wordt baas van de kinderboerderij. Samen met muziekjuf Kim maakt groep 5 een mooi dieren-afscheidslied voor meester Frank. Twee weken na het afscheid gaat groep 5 met de nieuwe juf op bezoek bij de kinderboerderij van meester Frank. Hij heeft een bijzondere verrassing voor de kinderen. Een leuk, toegankelijk verhaal over samenwerken en afscheid nemen. Het taalgebruik is eigentijds en eenvoudig. Per pagina zijn er circa veertien korte regels tekst. Het lettertype is vrij groot en duidelijk. Het verhaal is een kijkverhaal, wat inhoudt dat het boek extra veel illustraties heeft. In dit geval zijn de meeste pagina’s geheel geïllustreerd met vrolijke, herkenbare kleurentekeningen. We zien blije kinderen, zowel blank als donker, een lieve meester en een gezellige, artistieke muziekjuf. Aan het eind van het boek zien we een foto van de auteur en de illustrator met een stukje tekst waarin ze kort over het boek en zichzelf vertellen…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992 filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en de Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur voor diverse literaire, algemen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties