Boek
Nederlands

Zoete zoete wraak bv

Jonas Jonasson (auteur), Corry Van Bree (vertaler)
De ex-vrouw en de doodverklaarde zoon van een doortrapte kunsthandelaar beramen wraak op hun beider kwelgeest en schakelen daartoe een bureau in dat helpt bij wraak nemen.
Onderwerp
Wraak
Titel
Zoete zoete wraak bv
Auteur
Jonas Jonasson
Vertaler
Corry Van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Hämnden är ljuv AB
Uitgever
[Amsterdam]: Signatuur, 2020
367 p.
ISBN
9789056726621 (paperback)

Besprekingen

Een winkelbediende in een kunsthandel in Stockholm heeft een goed plan: de dochter van zijn oude baas trouwen en daarna van haar scheiden zodat hij de winkel kan overnemen. Tussendoor blijkt hij nog een zoon bij een prostituée te hebben, maar wanneer hij die loost op de savanne van Kenia is hij ook van dàt probleem verlost. Althans, dat denkt hij, maar zijn ex-vrouw en zijn doodverklaarde zoon vinden elkaar en beramen wraak op hun beider kwelgeest. Daartoe worden ze klant bij een bureau dat mensen helpt om wraak te nemen... en vanaf dat moment wordt de plot alleen nog maar ingewikkelder. De personages zijn van bordkarton en de complicaties uiterst onwaarschijnlijk, maar de vaart, het vertelplezier en de humor maken veel goed. Opnieuw blijkt de schrijver van ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ in het bezit van een enorme fantasie en een groot verteltalent te zijn.

Over Jonas Jonasson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door A.Savin (Wikimedia Commons · WikiPhotoSpace)

Pär-Ola Jonas Jonasson (oorspronkelijk Per Ola Jonasson; Växjö, 6 juli 1961) is een Zweeds schrijver en journalist die vooral bekend geworden is door zijn bestseller De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Hij studeerde Zweeds en Spaans aan de universiteit van Göteborg en werkte tot 1994 als journalist voor het dagblad Smålandsposten in Växjö en voor het Zweedse avondblad Expressen. In 1996 richtte hij het succesvolle mediabedrijf OTW op. Om gezondheidsredenen verkocht hij het bedrijf in 2005.

Hij verhuisde met zijn Noorse echtgenote in 2007 naar Ticino in Zwitserland, waar hij zijn debuutroman De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween schreef. Na zijn echtscheiding woont hij sinds 2010 met zijn zoon in Gotland. Zijn debuutroman was in 2010 het bestverkochte boek in Zweden. Jonasson won er de Swedish BookSellers Award mee. Het boek is vertaald in 30 talen. De filmrechten werden verkocht aan de Zweedse productie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties