Boek
Nederlands

Het grote slaapjesboek

Giovanna Zoboli (auteur), Simona Mulazzani (illustrator), Edward Van de Vendel (vertaler)
De giraffen in hun slaapzak, de teckelbaby’s in hun twijfelaar en de nijlpaarden op de bank: als het nacht wordt, vallen alle dieren heerlijk in slaap in hun eigen bedje. Groot prentenboek met sfeervolle, kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Slapen
Titel
Het grote slaapjesboek
Auteur
Giovanna Zoboli
Illustrator
Simona Mulazzani
Vertaler
Edward Van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il grande libro dei pisolini
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789462910430 (hardback)

Besprekingen

Op het omslag van dit fraaie prentenboek op groot formaat doet een vriendelijk uitziende vos onder een zachtblauw dekentje een dutje. In lichtgele schrijfletters is de titel geplaatst, waarmee perfect wordt aangegeven waar het over gaat: lekker slapen. Pagina na pagina zien we dieren in stapelbedden, op takken en dicht tegen elkaar aan gekruld op de bank. Kikkers, een krokodil, eekhoorn, das en een mandril: alle diersoorten slapen broederlijk samen. De kleurrijke, gelaagde illustraties in gouache op mat papier geven het boek een warme uitstraling. Het verhaal is op rijm geschreven (‘Langzaam glijdt de slang in slaap. Goudvis doet een watergaap.’). Op elke spread staan vier regels tekst, gedrukt in kapitalen. Soms loopt het ritme van de zinnen nét niet lekker, maar vertaler Edward van de Vendel verdient alle lof voor de manier waarop hij de Nederlandse tekst perfect heeft doen aansluiten bij de illustraties. Een mooi vormgegeven voorleesboek, om samen te lezen en te bekijken voor het s…Lees verder

Het grote slaapjesboek

In dit grote prentenboek zie je tal van dieren (en twee kinderen) slapen in de mooiste, romantische bedden, op zetels en banken en in hangmatten en bomen. Het zijn prachtige gedetailleerde schilderijtjes met veel natuurelementen als decoratie. Een tekst van telkens vier regels bij elke prent is op rijm gezet. De afgebeelde dieren worden hierin genoemd (soms wel zo handig!). De versjes klinken wel mooi, bv. slaapzakken voor de vijf giraffen, nijlpaarden die op banken maffen, zeehondjes liggen op luxe stoelen, duiven die op divans woelen., al durft het ritme wel eens te stokken of is er sprake van enige rijmdwang (Rupsje ronkt nog ongebonden. Spreeuwtje heeft een hangmat gevonden. Vooral een mooi kijkboek!