Boek Nederlands

Teerbemind

Gillian Flynn (auteur), Mariëtte Van Gelder (vertaler)
Een journaliste, ooit weggelopen bij haar neurotische moeder, keert na jaren terug naar haar geboortedorp om over de moord op twee meisjes te schrijven.
Titel
Teerbemind
Auteur
Gillian Flynn
Vertaler
Mariëtte Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sharp objects
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2018
303 p.
ISBN
9789022582169 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Sommige stadjes in de zuidelijke Verenigde Staten zijn nog geïsoleerde enclaves, waar iedereen elkaar kent en de meeste mensen nog in dezelfde fabriek werken. Plaatsen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en er nog een scherpe tweedeling bestaat tussen het oude geld en het gewone volk. Wind Gap, Missouri, is precies zo'n plaatsje, verscholen in de dichte wouden van de Amerikaanse Midwest. Het slaperige stadje wordt echter bruut opgeschrikt als op een jaar tijd twee meisjes vermoord worden teruggevonden. Ritueel vermoord, zo lijkt het wel, want beiden zijn beroofd van al hun tanden. Camille Preaker, verslaggeefster voor de 'Chicago Daily Post', wordt op onderzoek uitgestuurd. Omdat ze zelf van Wind Gap afkomstig is, hoopt haar redacteur dat ze vlugger informatie zal weten los te krijgen. Niets is echter minder waar. Door haar vlucht naar de grote stad wordt ze nu gezien als een buitenstaander, voor wie de interne problemen angstvallig verborgen moeten worden gehouden. Ook haar moed…Lees verder
Een Amerikaanse journaliste wordt naar haar geboortedorp in het zuiden van de Verenigde Staten gezonden om een onderzoek in te stellen naar de moord op twee jonge meisjes. Tijdens haar nasporingen wordt ze gedwongen haar eigen leven en verleden onder de loep te nemen en doet, na geconfronteerd te zijn met haar neurotische moeder en wrede halfzusje, verschrikkelijke ontdekkingen omtrent de gruwelijke moorden. Een uitstekend geschreven, psychologisch terdege onderbouwde thriller - een debuut - vol onheilspellende gebeurtenissen die de lezer volkomen in de ban houden. Een intelligent plot, verrassende ontknoping en strakke verteltrant.