Boek Nederlands

Waar is Dribbel?

Eric Hill (auteur)

Waar is Dribbel?

Eric Hill (auteur)
  • Vanaf 0-2 jaar
In de reeks:
Prentenboek met kleurige plaatjes die bewogen kunnen worden, over een jong hondje dat zich verstopt heeft wanneer hij eten moet. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Waar is Dribbel?
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Spot?
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, 2019
[22] p. : ill.
ISBN
9789000369379 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Dribbel is zoek en Drienka, Dribbels moeder, doorzoekt het hele huis. Peuters kunnen ieder flapje omdraaien om te kijken of Dribbel daar aanwezig is. Telkens komt er een ander dier te voorschijn. Wanneer Dribbel uiteindelijk gevonden is, krijgt hij een bakje voer. Dribbel is al jaren een populaire prentenboekenfiguur; jammer dat de flappen niet al te stevig zijn. Ze zijn niet bestand tegen enthousiaste kinderhanden. Vanaf twee jaar. [Anne Hermans]
Moederhond Drieka zoekt naar haar zoontje Dribbel voor wie eten klaar staat. Ze kijkt op allerlei plaatsen (onder andere in de klok, in de piano, in de kast, onder het bed en onder het kleed). Op elke plek waar ze kijkt zitten andere dieren verborgen, zoals een krokodil, beer en slang, achter opklapbare delen van de bladzijden. De dunkartonnen flapjes hebben scherpe hoeken en zijn in vorm van de verstopplek uitgesneden. Vierkant hardkartonnen prentenboek in klein formaat met twee afgeronde hoeken. Dat na alle grote, wilde dieren de kleine pup Dribbel tevoorschijn komt, maakt de verrassing des te groter. Ook de verstopte dieren spreken tot de verbeelding. De tekst omvat slechts een enkele, groot- en vetgedrukte regel per dubbele pagina. De omlijnde tekeningen van de dieren en voorwerpen zijn op een witte ondergrond zonder dieptewerking weergegeven, in zachte, maar contrasterende kleuren. Leuk kijk- en doeboek voor peuters, wel wat kwetsbaar door de flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.