Wanneer is iemand een nerd? Twee cabaretiers geven humoristische beschrijvingen van een nerd, zijn gedrag, hobby's en favoriete genres.
Onderwerp
Subcultuur, Lifestyle, Nerds
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, © 2019
343 p. : ill.
ISBN
9789038805825 (paperback)

Besprekingen

Iedereen kent in zijn omgeving wel een nerd, of is er zelf één. Maar wat is een nerd eigenlijk en waarom is iemand een nerd? Op die vraag geven cabaretiers Emilio Guzman en Thijs van Doomburg antwoord in 'Nerds!'. De vragen wat een nerd is, hoe hij leeft en wat zijn verhouding tot de maatschappij is, komen aan bod in het eerste deel. Vervolgens worden de nerdhobby's zoals filmkijken, gamen en comics lezen aan bod en nerdgenres zoals superhelden en fantasy. Het vierde deel tot slot beschrijft nerdactiviteiten, want een nerd zit niet altijd de hele dag thuis, hij gaat ook wel eens op reis naar een comiccon bijvoorbeeld. In het boek wordt het allemaal met veel gevoel voor humor beschreven door twee mannen die zichzelf ook nerds noemen en dus kennis van zaken hebben. De tekst is geïllustreerd door de drie beroepsnerds Yasmine Sheik, Junaid Chundrigar en Kenny Rubenis. Heb je je altijd afgevraagd of je zelf een nerd bent? Na het lezen van 'Nerds!' weet je het zeker. Een zeer geestig en inf…Lees verder

Over Emilio Guzman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door OlafJanssen

Emilio Rafael Guzman (Las Palmas, 22 maart 1981) is een Nederlands stand-upcomedian en cabaretier.

Biografie

Hij is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder, en de jongere broer van cabaretier Javier Guzman. Samen met zijn moeder en Javier emigreerde hij op zijn derde naar het Nederlandse Ouderkerk aan den IJssel. Na het behalen van zijn vwo studeerde hij Moderne Nederlandse Letterkunde. Sinds 2003 is hij een vast lid van Comedytrain en tevens is hij de stem van het tekenfilmpersonage Ffukkie Slim. Guzman schreef mede de televisieserie In Den Gulden Draeck en speelde daarin een rol.

Carrière

In 2010 stond hij in de finale van het Leids Cabaret Festival, waar hij de publieksprijs won. In 2014 won hij de Neerlands Hoop-cabaretprijs voor zijn voorstelling Een Dunne Dekmantel.

Naast zijn cabaretvoorstellingen schrijft Guz…Lees verder op Wikipedia