Boek
Nederlands

Circus Milo

Els Hoebrechts (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)
+1
Circus Milo
×
Circus Milo Circus Milo
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Milo (8, ik-figuur) houdt erg van turnen. Naast zijn huis komt een circus te staan. Nu weet Milo wat hij worden wil. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Circussen, Turnen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Circus Milo
Auteur
Els Hoebrechts
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008
42 p. : ill.
ISBN
9789048700868

Besprekingen

Milo is met zijn liefde voor turnen en toneel een buitenbeentje in zijn familie waar iedereen een instrument bespeelt. Als het circus op het plein naast Milo's huis zijn tenten opslaat, is hij helemaal gefascineerd. Tijdens de voorstelling beseft Milo dat hij ook wel in een circus wil werken. De volgende dag ontmoet hij toevallig de clown Markus, die hem vraagt of hij niet graag het circus achter de schermen wil zien. De trapezisten kunnen het goed vinden met Milo en laten hem een week met hen mee oefenen. Op de dag van de voorstelling is Pieter, een van hen, echter ziek. Milo wordt gevraagd om de vaste acrobaat te vervangen en schittert tijdens de voorstelling. Een nogal voorspelbaar verhaaltje van Els Hoebrechts met een vrij ongeloofwaardige afloop, zoals er dertien in een dozijn gaan. Natuurlijk is het thema wel populair en zal het verhaal er bij de jongsten als zoete koek in gaan.


Circus Milo is een van de uitgaven in de bekende 'Bikkels'-reeks van Zwijsen die z…Lees verder
Milo (8, ik-figuur) stelt zichzelf direct voor na het titelblad, met pasfoto. Hij komt uit een muzikale familie. Zijn moeder is muzieklerares. Milo houdt van turnen. In hun nieuwe huis maken ze op zolder een muziekstudio. Daar geven ze met elkaar voorstellingen. Milo mag er kunstjes bij doen. Milo mag oefenen bij het circus, dat op het plein zijn tent opslaat. Als hij dan bij de acrobaten mag invallen als een van hen ziek wordt, is dat een hoogtepunt! Zeer wensvervullend, snel verlopend verhaal, korte zinnen, soms over twee regels, AVI-M4. Deel uit de serie 'Bikkels', met aandacht voor woorden met i (uitgesproken als ie) en woorden met c (uitgesproken als k). Deze zijn onopvallend veel in de tekst verwerkt. Tien hoofdstukken met vetgedrukte titel, duidelijke letter, leestekens. Aantrekkelijk omslag, meest in rood: Milo aan de trapeze. Dezelfde tekening op voor- en achterschutblad, voor met woordweb. Zeven paginagrote kleurrijke tekeningen, gemengde techniek, op gekleurde ondergrond. B…Lees verder

Suggesties