Strip
Nederlands

Prinses Poppy

Dirk Stallaert (illustrator), Bruno De Roover (scenarist)
+1
Prinses Poppy
×
Prinses Poppy Prinses Poppy
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
K3 krijgt bezoek van Sir Silly Billy, een gezant van het koningshuis van Prullaria. Koning Monty en Lady Pepperpot zijn in paniek, want gisteren werd hun dierbare Prinses Poppy ontvoerd door een bende pestkoppen. K3 gaat op onderzoek en ontdekt algauw dat de zaken helemaal anders in elkaar zitten dan iedereen denkt!
Titel
Prinses Poppy
Illustrator
Dirk Stallaert
Scenarist
Bruno De Roover
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
32 p. : ill.
ISBN
9789002267550 (paperback)

Besprekingen

De meidengroep K3 krijgt bezoek van een piepklein mannetje in een vliegende kroon. Het koninkrijk Prullaria heeft last van Kriebels: plagende mannetjes die het vooral op het kasteel gemunt hebben. Waarom weet niemand. Tot overmaat van ramp is ook de prinses van Prullaria verdwenen. Aan detective Klaasje de taak om de verdwenen prinses Poppy terug te vinden. Kan zij samen met hulp van Marthe en Hanne het mysterie oplossen en bewijzen dat ze de beste detective van de wereld is? Een aantrekkelijk kleurrijk stripverhaal voor jong en oud over de populaire meidengroep K3. Met humor, mysterie en een belangrijke rol voor de muziek. Met grappige bijrollen van Marcel (Jacques Vermeire) en DJ Guus (Samir Hassan). Een fantasierijk sprookje waarin K3 in prinsessenstijl op avontuur gaat in een land met overduidelijke Britse invloeden. Tekeningen door Dirk Stallaert en geschreven door Bruno De Roover, beiden bekend van onder andere 'Suske en Wiske'. Deel twee van een reeks. Een afgerond avontuur met…Lees verder

Over Dirk Stallaert

Dirk Stallaert (Brussel, 28 december 1955) is een Vlaams striptekenaar, onder meer bekend vanwege zijn medewerking aan de stripreeksen Nero (1992-2003), De Kiekeboes (2003-2005) en Suske en Wiske (vanaf 2006).

Biografie

Hij werkte als cartoontekenaar bij Knack, tekende de reeks De Strangers in de Gazet van Antwerpen, werkte voor Jean-Pol, werkte aan de reeks Nino met Hec Leemans, en had daarnaast nog vele andere opdrachten.

Als assistent van Marc Sleen tekende Stallaert sinds 1992 jarenlang de avonturen van Nero.

Hij won reeds meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Adhemar in 1995. Het juryrapport vergeleek hem zowel met de grote Belgische striptekenaars als Hergé en Bob De Moor, als met de meesters van de Vlaamse School: Marc Sleen en Willy Vandersteen.

In 2003, na lang beraad, wegens het stopzetten van de Nero-reeks, besloot hij om een aanbod van Merho te aanvaarden en in diens De Kie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties