Boek
Nederlands

Dievenschool

Dirk Nielandt (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)
+1
Dievenschool
×
Dievenschool Dievenschool
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De opa en vader van Rolf zijn echte dieven. Maar Rolf wil geheim agent worden. Daarom sturen ze hem naar de dievenschool. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Geheimen
Extra onderwerp
AVI AVI-M4, AVI AVI 5, AVI-M4
Leesniveau
AVI M4, AVI 5
Titel
Dievenschool
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaves
55 p. : ill.
ISBN
9789027674289

Besprekingen

Rolf (8) lijkt een heel gewone jongen, maar zijn familie (opa, vader) leeft van stelen, jatten en gappen. Zijn vader schrikt als Rolf geheim agent wil worden en stuurt hem naar de dievenschool. Door zich als een volleerd dief te gedragen probeert hij te ontsnappen. Dat is echter nog nooit iemand gelukt. Het verhaal is onderverdeeld in een zestal hoofdstukken met een overzichtelijke bladspiegel met ruime interlinie; elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-M4. Een achttal paginagrote zwart-wittekeningen – in grijstinten uitgevoerd – verlevendigt het verhaal. Op de schutbladen (zowel op voor- als achterschutblad) staat een aantal hoogtepunten uit het verhaal in stripvorm weergegeven. Een leuke vondst om achteraf het verhaal met kinderen na te vertellen aan de hand van deze plaatjes. Met veel humor (‘Onze zoon gaat het verkeerde pad op, straks wordt hij nog een goed mens’), heerlijk tegendraads en herkenbaar voor kinderen. Geslaagde en originele leesoefenstof uit de reeks ‘Boekbende’*, v…Lees verder

Dievenschool

Zwijsen is gekend om zijn taalmethodes en zijn goede leesboeken. De reeks ‘Boekbende’ is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de noden van de jonge lezer. Na het aanvankelijk lezen is het immers belangrijk dat het kind veel leest. Daardoor zal het ook steeds beter gaan lezen. De boeken uit deze reeks zijn wat dikker en volgen de leesontwikkeling van kinderen stap voor stap. Ze volgen de huidige AVI-indeling die door het Cito is opgesteld. Boekbende gaat er prat op om spannende boeken te bieden en dat in verschillende leeftijdscategorieën. Daarenboven sluiten ze aan op de technische leesontwikkeling van kinderen. Zo krijgen ze alle kansen om goede lezers te worden. De lay-out is rustig en overzichtelijk. De bladspiegel wordt regelmatig doorbroken door een passende illustratie. Cover en inhoud sluiten goed aan bij de leefwereld van de lezers. In ‘Dievenschool’ maken we kennis met Rolf. Hij is acht jaar, heeft geen broers of zussen maar wel een papa met een bijzonder beroep. Zijn papa is …Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties