Boek
Nederlands

De gevaarlijke tocht

Dirk Nielandt (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
+1
De gevaarlijke tocht
×
De gevaarlijke tocht De gevaarlijke tocht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Gies houdt van de natuur. Hij mag op zomerkamp, maar hun leider blijkt niet zo slim te zijn. Gelukkig weet Gies veel van de natuur! AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Hutten bouwen, Kamperen
Leesniveau
AVI 6, AVI M5
Titel
De gevaarlijke tocht
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Editie
1e dr.
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2009
58 p. : ill.
ISBN
9789048701407 (gebonden)

Besprekingen

Gies is een achtjarige knaap die houdt van avontuur en samen met zijn papa kampen bouwt in de tuin. Bovendien weet hij heel veel van de natuur. Gies' grote droom is om een echte indiaan te zijn: leven in een tipi, midden in de natuur, dat moet fantastisch zijn. De jongen is dan ook in de wolken wanneer zijn ouders hem op kamp laten gaan. Zijn vader zegt immers dat hij op het kamp alles zal leren om een echte indiaan te worden. Zijn minder avontuurlijke zusjes en broertjes mogen niet mee, maar dat vindt Gies niet erg. Op kamp zal hij snel vrienden maken. Kampleider Richard is een leuke maar erg onhandige kerel, en dat heeft uiteraard zijn gevolgen voor het kamp. Het duurt dan ook niet lang alvorens de groep in problemen komt. Gelukkig kunnen ze rekenen op Gies, die de gevaarlijke tocht in goede banen probeert te leiden.

Dit verhaal voor kinderen vanaf acht jaar wordt verteld in korte hoofdstukjes, wat niet alleen het lezen vergemakkelijkt, maar het boek ook geschikt maakt om uit…Lees verder
Gies is dol op de natuur. Hij gaat vaak naar buiten en leert veel over de natuur. Hij mag van mam en pap op een natuurkamp. Het kamp is leuk. Hij slaapt in een tipi en ze maken een kampvuur. Ook gaat hij met de groep op trektocht. Als het opeens gaat regenen en onweren, blijkt Richard, de leider, toch niet zo slim te zijn. Als Richard daarna ook nog valt, gaat het helemaal fout. Het is maar goed dat Gies zoveel van de natuur weet! In dit deel uit de serie 'Bikkels'* wordt aandacht besteed aan meerlettergrepige woorden met -i, die uitgesproken worden als -ie (lucifer, indiaan). Alle zinnen beginnen op een nieuwe regel, AVI-M5. Het geheel is gezet in een duidelijke letter en met een ruime marge. Het verhaal wordt ondersteund met paginagrote zwartomlijnde tekeningen in voornamelijk donkere kleuren, passend bij het natuurthema. Voorin op het schutblad worden middels een woordweb woorden weergegeven die betrekking hebben op het verhaal. Leuke spannende leesoefenstof. Met twee cd's** waarop…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties