Boek
Nederlands

Sophia's hoop : Berlijn, 1926. Is de wereld klaar voor een jonge vrouw met grote ambities?

Corina Bomann (auteur), Lilian Caris (vertaler), Iris Van der Blom (vertaler)
+1
Sophia's hoop : Berlijn, 1926. Is de wereld klaar voor een jonge vrouw met grote ambities?
×
Sophia's hoop : Berlijn, 1926. Is de wereld klaar voor een jonge vrouw met grote ambities? Sophia's hoop : Berlijn, 1926. Is de wereld klaar voor een jonge vrouw met grote ambities?

Sophia's hoop : Berlijn, 1926. Is de wereld klaar voor een jonge vrouw met grote ambities?

In de reeks:
Een jonge Berlijnse scheikundestudente raakt in de jaren '20 ongehuwd zwanger en vertrekt met haar vriendin naar Parijs waar ze een baan krijgt aangeboden door cosmeticafabrikant Helena Rubinstein.
Extra onderwerp
Feministische romans
Titel
Sophia's hoop : Berlijn, 1926. Is de wereld klaar voor een jonge vrouw met grote ambities?
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris Iris Van der Blom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Sophias Hoffnung
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
457 p.
ISBN
9789022593172 (paperback)

Besprekingen

Berlijn, 1926: Sophia is een van de weinige vrouwen die scheikunde studeert aan de universiteit. Ze wil later de drogisterij van haar vader overnemen en haar grote droom verwezenlijken, namelijk het vervaardigen van cosmetica. Maar dan begint Sophia een affaire met haar getrouwde professor die haar in de steek laat wanneer ze zwanger is. Ook haar ouders kunnen niet leven met het feit dat hun dochter een onwettig kind verwacht en zetten haar het ouderlijk huis uit. Wanhopig zoekt ze hulp bij haar vriendin Henny. Wanneer deze een baan krijgt als danseres in Parijs, gaan ze op weg om een nieuw leven te beginnen. Daar ontmoet Sophia Helena Rubinstein die haar een baan aanbiedt. Dit is een lijvige roman over de eerste pioniers in de cosmetica-industrie én het prille begin van de vrouwenemancipatie. Vloeiend en gedetailleerd geschreven met levensechte karakters tegen de historische achtergrond van de 20'er jaren. Veel drama en sterke emoties maken dit eerste deel van een serie tot een gevoe…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland onder de naam Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Der Schattengeist (2001)
  • Der Traum des Satyrs (2001)
  • Die Spionin (2008)
  • Verrückt nach Mark (2008)
  • Der Pfad der roten Träume (2009)
  • Sturmsegel (2010)
  • Das Krähenweib (2010)
  • De…Lees verder op Wikipedia

Suggesties