De strijd tussen goed en kwaad barst los in J.ROM 2. Het kwaad krijgt bovendien een gezicht: Abaddon! J.ROM neemt het op tegen zijn aartsvijand in een episch gevecht honderden meters boven de grond. Intussen krijgen Pi en Birdsong de sinistere Dr. Yulls over zich heen wanneer hij hun hoofdkwartier bestormt. Blijft FORCE overeind?
Titel
Helder
Scenarist
Bruno De Roover
Illustrator
Romano Molenaar
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2015
[56] p. : ill.
Aantekening
Spin-off van de stripreeks Suske en Wiske met Jerom in de hoofdrol
ISBN
9789002257247 (paperback)

Besprekingen

Een nieuwe Belgische stripreeks van Studio Vandersteen (tekst: Bruno De Roover, tekeningen: Romano Molenaar). De serie is een spin-off van de stripreeks 'Suske en Wiske' met Jerom in de hoofdrol. Opnieuw, want tussen 1962 en 1982 beleefde Jerom al bijna honderd avonturen als De Gouden Stuntman, een soort Superman. J.ROM, zoals hij nu genoemd wordt, heeft zich inmiddels aangesloten bij de geheime dienst FORCE. In dit tweede deel volgt hij het spoor van misdadigers die de stad opschrikken met aardbevingen door middel van elektromagnetische pulsen. Zij lokken hem naar de City Tower, exact vijf jaar na een eerdere bomaanslag (zie het eerste deel, 'Schaduw', 2014)*. Daar ontspint zich een gevecht tussen J.Rom en Dillon Mantis, een voormalige Force-agent en pleger van de aanslag. Die is teruggekeerd uit de doden en wil nu wraak nemen. Daarbij krijgt hij de hulp van de griezelige Dr. Yulls, die met zijn robotlijfwachten het hoofdkwartier van FORCE aanvalt. Actie genoeg! Ontknoping in het der…Lees verder

Over Bruno De Roover

Bruno De Roover (Brugge, 7 september 1972) is een Vlaams striptekenaar en graficus.

De Roover studeerde Communicatiewetenschappen (reclame en PR) aan het Hoger Instituut voor Bedrijfsopleiding en vervolgens grafische vormgeving aan het Sint-Lucas in Gent.

Hij was van 2000 tot 2012 striptekenaar bij Studio 100, waar hij meetekende aan de verhalen en andere tekeningen van Wizzy en Woppy, Samson en Gert en later Kabouter Plop.

Verder maakte hij onder meer een reclamestrip voor Deceuninck en tekeningen voor een dagtrip-cd-rom voor het dagblad De Morgen, en voor diverse websites de lay-out en tekeningen.

In 2002 won De Roover de stripontwerpwedstrijd van het Vlaams Parlement voor de strip Flosj in het Vlaams Parlement. Dit gebeurde onder voorzitterschap van Marc Sleen.

De Roover werd begin 2003 gevraagd als freelance medewerker bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder andere Suske e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties