Strip
Nederlands

Café Cowala. 2

Bruno De Roover (auteur)
Eenpagina-ballonstrips.
Extra onderwerp
Humor (stripverhaal)
Titel
Café Cowala. 2
Auteur
Bruno De Roover
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Strip 2000, 2014
47 p. : ill.
ISBN
9789462800007 (paperback)

Besprekingen

'Café Cowala' is een komische stripreeks geschreven en getekend door Bruno De Roover. De afzonderlijke gags verschenen jaren geleden wekelijks in een Vlaams magazine. Het eerste verzamelalbum (2012) was een kennismaking met een bont allegaartje personages. De strip heeft geen echte hoofdrolspelers. Café Cowala blijkt een verzamelplaats voor allerhande kleurrijke en antropomorfe mensdieren. Dit tweede album (een speciale beurseditie) is een bundeling grappen rondom bekende (pop)songtitels. De Roover's opzetjes zijn vrij klassiek, evenals de symmetrische paginaopbouw: als regel negen prentjes, waarbij vrijwel steeds hetzelfde camerastandpunt wordt aangehouden. Het café is slechts een aanleiding en vaste verzamelplek om het over van alles en nog wat te hebben. Kenmerkend is de onderkoelde droge humor. De meeste grappen zijn best geslaagd, soms hard en plat, maar nooit vulgair. Het cartooneske uiterlijk van de hoofdrolspelers draagt daar waarschijnlijk veel aan bij. Uitvoering: kleurendru…Lees verder

Over Bruno De Roover

Bruno De Roover (Brugge, 7 september 1972) is een Vlaams striptekenaar en graficus.

De Roover studeerde Communicatiewetenschappen (reclame en PR) aan het Hoger Instituut voor Bedrijfsopleiding en vervolgens grafische vormgeving aan het Sint-Lucas in Gent.

Hij was van 2000 tot 2012 striptekenaar bij Studio 100, waar hij meetekende aan de verhalen en andere tekeningen van Wizzy en Woppy, Samson en Gert en later Kabouter Plop.

Verder maakte hij onder meer een reclamestrip voor Deceuninck en tekeningen voor een dagtrip-cd-rom voor het dagblad De Morgen, en voor diverse websites de lay-out en tekeningen.

In 2002 won De Roover de stripontwerpwedstrijd van het Vlaams Parlement voor de strip Flosj in het Vlaams Parlement. Dit gebeurde onder voorzitterschap van Marc Sleen.

De Roover werd begin 2003 gevraagd als freelance medewerker bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder andere Suske e…Lees verder op Wikipedia