Boek
Nederlands

De boom met het oor

Annet Schaap (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
De boom met het oor
×
De boom met het oor De boom met het oor
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Titel
De boom met het oor
Auteur
Annet Schaap
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
[42] p. : ill.
ISBN
9789045122830 (hardback)

Besprekingen

Een kleine jongen komt uit school, vol van een verhaal. Maar hij kan zijn verhaal nergens kwijt. Ook in het park is iedereen druk. Gelukkig is er de boom met het oor. Annet Schaap, veelvuldig bekroond voor ‘Lampje’, schreef de tekst bij het muziekstuk Schilderijen van een tentoonstelling (1874) van Moesorgski. Een stuk waarin scènes en geluiden uit het dagelijks leven centraal staan. En zoals in de muziek plots een kuikenballet te horen is, komt hier ineens een begrafenisstoet van kevers voorbij. De kleine jongen heeft als enige geen haast, voelt zich verloren in de drukte. Schaap schrijft heel beeldend en klankrijk over het kabaal van de stad. Haar commentaar op het gebrek aan (luister)tijd is een tikje te expliciet, maar de luchtigheid in de prenten van Philip Hopman weegt daar tegenop. Hij koos Barcelona als decor: met zijn zwierige stijl zet hij de volle straten met Spaanse gevels en de trappen van het stadspark schijnbaar moeiteloos neer. Tegelijkertijd is de eenzaamheid van de j…Lees verder

Over Annet Schaap

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vysotsky

Annet Schaap (Ochten, 27 februari 1965) is een Nederlands schrijver en illustrator.

Loopbaan

Schaap heeft zo'n 200 kinderboeken geïllustreerd, waaronder boeken van Francine Oomen, Jacques Vriens, Mieke van Hooft, Thea Dubelaar en Janneke Schotveld.

In 2017 debuteerde Annet Schaap als schrijver met het kinderboek Lampje. Hiermee won ze de Nienke van Hichtum-prijs. Het was de eerste keer dat deze prijs werd toegekend aan een debuut; in april 2018 werd bekendgemaakt dat zij ook de Woutertje Pieterse Prijs had gewonnen. Ten slotte kreeg zij op 2 oktober 2018 de Gouden Griffel voor dit boek, waarmee alle belangrijke prijzen die zij in Nederland had kunnen winnen naar haar toe gingen. In België won Annet Schaap de Boekenleeuw voor Lampje.

Geïllustreerde werken

Geschr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties